AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ploile și grindina au făcut prăpăd în multe zone din țară

foto: Captură Video - Balan Marinca / Facebook

Aversele torențiale au făcut din nou prăpăd în mai multe zone din țară. Cantitățile de apă de până la 50 de litri pe metru pătrat au dus la inundarea mai multor localități și au distrus mai multe gospodării, notează b1tv.ro.

Inundațiile au afectat satul Bănia din județul Caraș Severin, unde echipele de intervenție au fost sesizate să intervină la șase gospodării pentru evacuarea apei. Acestea au acționat cu trei motopompe.

Nu a fost singura localitate afectată de ploile abundente. Unii localnici din municipiul Vulcan s-au trezit cu apa în curte.

Inundații au fost și în județul Gorj. Cele mai afectate au fost satele Daia și Groșerea din comuna Aninoasa. Oamenii au publicat pe rețelele sociale mai multe videoclipuri cu apele care au pătruns în gospodării.

În municipiul Timișoara, gospodăriile au fost afectate de grindină. Meteorologii avertizează că vremea va fi rea și în următoarea perioadă.

„Aceste fenomene de instabilitate atmosferică le mai așteptăm și în perioada următoare, inclusiv în această minivacanță. Trebuie să ne așteptam în zilele următoare din nou la astfel de furtuni în a doua parte a zilelor”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!