PNL a decis adoptarea bugetului pentru anul viitor prin angajarea răspunderii

 

Liberalii au luat decizia de a adopta bugetul pentru anul viitor prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul PNL.

Proiectul de lege a bugetului va fi aprobat în guvern la finalul acestei săptămâni sau cel târziu săptămâna viitoare, urmând ca apoi să fie transmis Parlamentului pentru adoptare prin procedura angajării răspunderii în regim de urgență.

Distribuie prietenilor

Premierul Ludovic Orban anunță că executivul pe care îl conduce ia în calcul să își asume răspunderea pe Legea Bugetului. Asta deși legea prevede că proiectul ar trebui să fie dezbătut în Parlament.

„Eu prefer angajarea răspunderii OUG. Este net superioară, ea permite parlamentarilor să depună amendamente și există posibilitatea declanșării controlului Constituțional. Am discutat despre proiectele pe care urmează să ne angajăm răspunderea. Am discutat subiectul ăsta cu bugetul, urmează să continue discuția”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a mai spus cu alte ocazii că, în măsura în care Guvernul va simţi că există „un boicot” în Parlament din partea PSD privind dezbaterea pe proiectul bugetului de stat pe anul viitor, are la îndemână şi angajarea răspunderii, ca o doua opţiune.

„Vom avea discuţii cu toţi partenerii politici şi vom decide care este cea mai bună soluţie în condiţiile în care noi putem să finalizăm proiectul legii bugetului de stat până, aproximativ, în jurul datei de 20 decembrie. În cazul în care există disponibilitate din partea formaţiunilor parlamentare de a avea o dezbatere normală, care să ne ofere o minimă garanţie că se finalizează cu vot până la 31 decembrie, 30 decembrie e luni, 31 decembrie e marţi, în mod normal, se poate finaliza dezbaterea, se poate da votul final, în măsura în care există această disponibilitate vom merge pe calea dezbaterii parlamentare şi asta ne-am dori-o. Sigur că, dacă simţim că există un boicot, aşa cum am văzut declaraţii din partea unor lideri PSD, avem şi varianta angajării răspunderii, care, în momentul de faţă, e a doua opţiune a mea”, a explicat Orban.

Sursa – realitatea.net

Foto – Libertatea