PNL: Alegerile libere sunt puse în pericol de obsesia comunistoidă a PSD-ALDE pentru cenzură

PNL critică intenţia reprezentanţilor PSD-ALDE de a incrimina ca fapte penale insulta şi calomnia, liberalii susţinând că singura soluţie pe care o mai au liderii coaliţiei de guvernare pentru a ieşi pe stradă este să instituie cenzura pentru a nu mai fi huidiţi.

”Zilele acestea s-a confirmat faptul că singura soluţie pe care o mai au cei din PSD-ALDE pentru a ieşi pe stradă, ca să dea ochii cu cetăţenii, este să instituie cenzura pentru a nu mai fi huidiţi. Obsesia comunistoidă de a-i reduce la tăcere pe cei revoltaţi de prestaţia guvernamentală lamentabilă a coaliţiei PSD-ALDE zace în fibra acestei structuri politice şi apare recurent ori de câte ori se confruntă cu voci critice din societatea civilă, din mass-media sau din Opoziţie. Iniţiativa anunţată de Eugen Nicolicea şi Codrin Ştefănescu pentru incriminarea ca faptă penală a insultei şi calomniei, alăturată celei sugerate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la presupusele acte de <defăimare>, relevă intenţii reale de restrângere a libertăţii de exprimare cu scopul de a diminua prăbuşirea PSD-ALDE în opţiunile politice ale cetăţenilor”, se arată într-un comunicat al PNL, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, o tentativă similară de a restrânge libertatea de exprimare a avut loc înainte de alegerile din 2016, când Liviu Dragnea a iniţiat proiectul privind Legea defăimării.