PNL cere Parlamentului declanșarea procedurilor pentru adoptarea unui punct de vedere favorabil referendumului

Partidul Național Liberal (PNL) solicită Parlamentului declanșarea procedurilor care se impun pentru emiterea unui punct de vedere favorabil asupra referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis.

„Tematica supusă atenției de președintele României este acoperitoare asupra dezbaterilor iscate în întreaga societate, iar un alt punct de vedere decât cel favorabil inițiativei riscă să afecteze credibilitatea întregului Parlament. Avertizăm că, față de o asemenea situație, responsabilitatea aparține majorității parlamentare PSD-ALDE, care trebuie să accepte că deasupra intereselor sale politice se așază încrederea de care trebuie să se bucure o instituție fundamentală a democrației”, se arată într-un comunicat de presă al PNL transmis, marți, AGERPRES.

PNL susține că respingerea de către PSD a solicitării președintelui Iohannis pentru o consultare populară ar „arăta duplicitatea acestui partid care revendică votul românilor”.

Distribuie prietenilor

„Cu această ocazie, solicităm PSD să afirme răspicat, cu subiect și predicat, dacă respinge solicitarea președintelui Klaus Iohannis de consultare populară. O astfel de poziție a PSD ar arăta duplicitatea acestui partid care revendică votul românilor, dar care respinge în același timp dreptul acestora de a se exprima asupra unei tematici de interes național pentru care nu au solicitat și nici nu au primit mandat popular”, se menționează în comunicatul citat.

Potrivit PNL, „tema grațierii și a alterării legislației din domeniul penal nu au făcut obiectul programului de guvernare al PSD, nu au fost supuse atenției publice, ci s-au constituit într-o agendă secretă a acestui partid”.

„Prin urmare, sunt total lipsite de fundament și aberante toate alegațiile liderilor PSD conform cărora nu sunt lăsați să guverneze întrucât nu li se permite promovarea celor două Ordonanțe de Urgență care, subliniem, nu au făcut obiectul scrutinului din 11 decembrie. Actul de guvernare nu este cu nimic împiedicat de nepromovarea acestor Ordonanțe de Urgență, croite cu dedicație pentru politicieni sau protejații acestora”, mai adaugă sursa citată.