AM Press Logo
Muzeul Pietrei

PNL: Pensiile speciale, inventate de PDSR, vor fi eliminate săptămâna viitoare

În sfârşit, cele şapte legi care favorizau acordarea de pensii speciale unora care au ajuns să primească o pensie mai mare decât salariul avut, vor deveni caduce.

Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL a anunţat că eliminarea pensiilor speciale ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României.

Iată ce scrie liberalul pe Facebook:

”Pensiile speciale au fost inventate de PDSR, actualul PSD, prin anul 2001, a spus Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL, precizând că eliminarea acestora va fi făcută săptămâna viitoare, când se va aproba proiectul iniţiat de PNL în urmă cu doi ani.

O scurtă istorie a pensiilor speciale sună cam aşa:

inventate prin 2001 de către PDSR, strămoşul actualului PSD

se acordă în baza unei legi speciale şi nu pe baza legii pensiilor

în prezent sunt vreo 7 legi care prevăd acordarea de pensii speciale pentru diverse categorii profesionale

cuantumul pensiei nu ţine cont de contribuţia plătită şi în multe cazuri suma pe care o primeşte pensionarul special ajunge să depăşească salariul pe care îl primea acelaşi om când muncea

Săptămâna viitoare, legea iniţiată de Partidul Naţional Liberal în urma cu mai bine de doi ani, ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României. Avem majoritate şi vom elimina pensiile speciale aşa cum am promis!”.

Această anomalie care a dus la revolta  a milioane de pensionari pare a lua sfârșit, pe fondul în care mulți magistrați, judecători și procurori amenință că întrerup activitatea pe o perioadă nedefinită dacă li se iau aceste drepturi. Ei sunt unii dintre beneficiarii legilor care le-au adus pensiile speciale.

C.Zamfir, AMPress

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!