• Home
  • Știri
  • PNL propune creșterea taxelor și impozitelor pentru acoperirea găurilor bugetare. Economist: Există riscul să să pierdem atât fondurile din PNRR, cât și fondurile de coeziune

PNL propune creșterea taxelor și impozitelor pentru acoperirea găurilor bugetare. Economist: Există riscul să să pierdem atât fondurile din PNRR, cât și fondurile de coeziune

portofel bani

PNL propune creșterea taxelor și a impozitelor pentru acoperirea uriașelor găuri bugetare. Astfel, de la 1 septembrie ar putea crește accizele, la pachet cu eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din agricultură și din construcții.

Conform b1tv.ro, Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România, a precizat că pentru anul viitor deficitul trebuie să scadă sub 3%, prin urmare coaliția va încerca să introducă măsuri mixte, bazate pe creșterea de taxe și pe eliminarea din facilități fiscale:

„Practic vedem că se merge pe o combinație între eliminarea anumitor facilități fiscale, aici mă refer la contribuțiile sociale, și la mărire de accize pentru produsele neesențiale sau care dăunează cumva sănătății, tot ce înseamnă zahăr, tutun, alcool. Mărindu-se prețul lor nu afectează coșul de consum. Nu vor fi majorate semnificativ și probabil că aceasta va fi prima iterație de majorare de taxe, urmând ca în perioada următoare și alte facilități să fie eliminate, astfel încât să arătăm Comisiei Europene că ținem la deficitul pe care ni l-am asumat și că luăm măsuri pentru a ne duce către ținta asumată. Pentru anul viitor deficitul bugetar trebuie să scadă sub 3% din PIB. Este o obligație asumată către Comisia Europeană iar dacă Comisia Europeană nu vede pași concreți în acest sens, există riscul să pierdem atât fondurile din PNRR, cât și fondurile de coeziune pe care le primim prin bugetul multianual al UE”.

Potrivit lui Adrian Codîrlașu, România trebuie să elimine toate facilitățile fiscale.

Continuarea aici

Parteneri