PNL şi USR, după eșecul moţiunii de cenzură: O dată istorică tristă şi neagră pentru România

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan şi preşedintele USR, Dan Barna, au declarat după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat la votul plenului reunit, că este o zi tristă şi neagră pentru România.

” Este o dată istorică tristă şi neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, având ocazia să dea un mesaj cetăţenilor de asumare a guvernării şi de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun, bloc în jurul unui dublu condamnat penal. În acest moment, întregul PSD, prin votul parlamentarilor pe care i-a avut astăzi în plen, îşi asumă faptul că este un partid corupt, care susţine explicit şi neechivoc corupţia şi un stat infracţional, aşa cum România devine prin Codurile penale. (…) Înţelegem că Liviu Dragnea se pregăteşte să devină prim-ministru. Înţelegem că orice regulă de decenţă şi de respectare legii în România urmează să fie îndepărtată”, a afirmat Dan Barna, după ce a fost anunţat rezultatul votului moţiunii de cenzură, potrivit Mediafax.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a spus că este o zi tristă pentru România, dar Opoziţia s-a întărit mai mult acum, fiind mai multe voturi la moţiunea de cenzură comparativ cu anii precedenţi.