Poate un telefon să ”bată” o cameră foto? Vezi top 3 smartphone-uri care se adreseaza fotografului din tine

Avansurile rapide ale tehnologiei din ultimii ani și-au pus amprenta în mod puternic și asupra camerelor telefoanelor mobile. Dacă nu mai departe de acum 5-10 ani o camera foto de pe un telefon mobil era o veritabilă ”minune” a tehnicii și calitatea fotografiilor era una cel mult sub mediocră, azi, smartphone-urile au reușit aproape să scoată din piață unele aparate compacte de fotografiat. 

Faptul că tot mai mulți oameni dețin unul sau chiar două telefoane inteligente pe care le poartă oriunde ar merge, cumulat cu realitatea că noile tehnologii de construire a camerelor de smartphone pot produce azi imagini de o calitate care rivalizează sau chiar o depășesc pe cea a aparatelor foto compacte din gama joasă sau medie de preț, înseamnă că tot mai puțini cumpărători mai aleg să se uite și la un astfel de device. 

Situația stă încă diferit în ceea ce privește camerele DSLR și mirrorless, care produc imagini de o calitate semnificativ superioară față de ceea ce pot face chiar și cele mai bune telefoane inteligente și au, în plus, avantajul flexibilității obiectivelor, lentilelor, filtrelor și vastelor posibilități ale setărilor avansate. 

Distribuie prietenilor

Se pare că telefoanele inteligente nu vor depăși prea curând camerele foto profesionale, dar ele rămân, totuși, unelte deosebit de puternice care au avantajul esențial că le poți ține în buzunar și folosi imediat ce un subiect merită imortalizat. 

Iată care sunt câteva din telefoanele inteligente care oferă o calitate superioară a imaginilor pentru pasionații de fotografie

  • Iphone 11 Pro 

Unul din vârfurile de gamă al celor de la Apple, iPhone 11 Pro reușește să livreze imagini de o calitate excepțională. Culorile sunt vibrante, luminozitatea și umbrele sunt destul de bine echilibrate, iar pozele sunt clare. Același lucru se aplică și atunci când vrei să filmezi cu un astfel de telefon care se numără printre primele din lume la calitatea materialelor video pe care le poate produce. 

Telefonul este dotat cu nu mai puțin de trei lentile: standard, telephoto și ultra-wide, care lucrează împreună pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea instantaneelor pe care le poți face în orice scenariu. Puterea mare de procesare a imaginilor este un atu demn de remarcat la acest model, însă prețul cu care poate fi achiziționat este unul pe măsură, dar există speranțe ca acesta să mai scadă, mai ales datorită introducerii pe piață a noului model iPhone 12 Pro.

  • Google Pixel 4a

Apărut pe piață în august 2020, Pixel 4a este o variantă mult mai accesibilă ca preț față de vârfurile de gamă ale gigantului Google, Pixel 4 sau 5. 

Totuși, aparatul oferă o performanță excelentă pentru un telefon cu o singură cameră foto și poate produce imagini similare cu modele mult mai scumpe. Rezultate bune au fost obținute în ceea ce privește acuratețea culorilor, autofocusul și expunerea, dar nu poate depăși competiția în ceea ce privește materialele video. Dar, la un preț mult mai mic decât vedetele oricărui producător, rămâne o unealtă de fotografiat foarte capabilă, demnă de luat în calcul.   

  • Huawei P30 Pro

Chinezii de la Huawei au devenit renumiți pentru calitatea camerelor de pe vârfurile de gamă ale telefoanelor pe care le produc. Deși vârful de gamă actual este P40 Pro, telefonul Huawei P30 Pro rămâne o ”bijuterie” în ceea ce privește capabilitățile foto, deoarece este construit pornind de la cuceririle în domeniu ale legendarului P20 Pro.

Capacitatea enormă de zoom, modul bokeh excelent optimizat, detaliile imaginilor și nivelurile de zgomot deosebit de bune în toate condițiile de lumină, precum și calitatea înaltă a clipurilor video fac ca acest aparat să fie o alegere demnă de luat în seamă chiar și pentru un fotograf, ca un aparat auxiliar. Dacă deja ai acest model sau te gândești să-l cumperi, n-ar fi rău să-l protejezi mai bine cu o husă Huawei P30 Pro, pentru că îl vei lua cu siguranță cu tine în toate periplurile fotografice sau de vacanță. Poți alege modelul preferat de protecție din magazinul Lerato.ro – unul dintre furnizorii profesioniști de accesorii pentru gadget-uri din piața de profil. 

Așadar, pentru a îmbina utilitatea specifică unui telefon cu pasiunea pentru fotografie, ai la dispoziție o gamă destul de variată de opțiuni la prețuri pentru orice buzunar. Tot ceea ce trebuie să faci este să decizi care opțiuni și capabilități îți sunt necesare și să alegi un model care te încântă.

Sursa foto: unsplash.com