AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Politico: Biden i-a transmis lui Netanyahu că zilele sale ca premier sunt numărate

Foto - Profimedia

Președintele SUA Joe Biden și consilierii săi cred că zilele lui Benjamin Netanyahu în funcția de premier al Israelului sunt numărate, au afirmat doi oficiali americani, sub protecția anonimatului, pentru Politico, potrivit digi24.ro.

Potrivit sursei citate, într-o discuție privată, Biden i-a transmis lui Netanyahu că zilele sale în funcţia de premier sunt numărate. Mai mult decât atât, președintele american i-a sugerat premierului israelian să se gândească la lecțiile pe care ar dori să le transmită mai departe succesorului său.

Un actual oficial american și un fost oficial american au confirmat amândoi că administrația Biden consideră că Netanyahu mai are un timp limitat în funcție. Actualul oficial a declarat că aşteptările administraţiei Biden sunt ca premierul israelian să mai reziste în funcţie probabil câteva luni sau până când se va încheia faza timpurie a incursiunii terestre a Israelului în Gaza.

„Va trebui să existe o reglare de conturi în cadrul societății israeliene cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a declarat oficialul american sub protecţia anonimatului.

Călătoria lui Biden la Tel Aviv de luna trecută a fost în mare parte una de susținere, dar, în privat, el l-a îndemnat, de asemenea, pe Netanyahu să procedeze cu prudență și să nu extindă războiul, potrivit celor doi înalți oficiali ai administrației americane.

Totodată, Biden l-a sfătuit pe Netanyahu să se gândească la scenariul pe care îl lasă succesorului său – o sugestie implicită că Netanyahu ar putea să nu fie la putere pe durata a ceea ce va fi probabil un conflict de lungă durată.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!