Pompe de căldură – o mulțime de opțiuni pentru o casă verde

A15.Viessmann@ampress.ro@pompe caldura aer apa 1

Energie regenerabilă, casă verde, surse alternative pentru încălzire sau reciclare – sunt doar câteva dintre cuvintele pe care, în ultima perioadă am început să le auzim tot mai des, asta pentru că am început să conștientizăm faptul că planeta are nevoie de noi și are nevoie să fim mai responsabili. Astfel, am găsit soluții ingenioase pentru a contribui la starea de bine a mediului înconjurător. 

Sigur că ar fi trebuie să conștientizăm aceste lucruri cu mulți ani în urmă, dar ceea ce e important e că ne-am trezit totuși la realitate. Am învățat că starea noastră de bine depinde de natură și de nivelul de poluare. Și uite cum tot mai multe persoane optează pentru a-și instala panouri fotovoltaice sau pompe de căldură. O soluție optimă atât pentru mediu, cât și pentru consumatori – un plus de confort pentru noi și o gură de aer proaspăt pentru planetă. Dacă nu te-ai convins că o astfel de decizie îți va schimba cu mult nivelul de trai, atunci ai ajuns în locul potrivit. Ți-am pregătit o listă cu principalele opțiuni pe care le ai la dispoziție: de la pompe caldura aer apa, până la pompe de căldură de mare putere. 

Încălzește-ți casa cu ajutorul pompei de căldură

Ceea ce trebuie să știi încă de la început este că acest sistem de încălzire, cu ajutorul energiei regenerabile, se potrivește cu orice tip de construcție. În plus, principiul de funcționare se bazează pe extragerea energiei din aer, sol sau apă – energie externă și regenerabilă. Fie că vorbim de încălzirea locuinței sau a apei menajere, o astfel de investiție este cu adevărat valoroasă datorită faptului că în timp vei putea face economii considerabile. Sigur că vorbim despre un cost inițial destul de piperat, dar valoarea totală se poate recupera în câteva luni. 

A15.Viessmann@ampress.ro@pompe caldura aer apa 2

Pompe de căldură – descoperă varianta care ți se potrivește

Ai înțeles deja că pompele de căldură sunt proiectate pentru a veni în ajutorul tău, fiind în același timp prietenoase cu mediul înconjurător. Și pentru că sustenabilitatea a început să facă parte din viața noastră, specialiștii în domeniu au gândit mai multe opțiuni, în așa fel încât tu să-ți găsești varianta potrivită. Iată care sunt principalele variante: 

  • Pompe de căldură aer apă – vorbim despre acele pompe care folosesc aerul ca sursă de energie
  • Pompe de căldură sol apă – aici vorbim despre acele pompe care folosesc solul ca sursă de energie, procesul realizându-se cu ajutorul unor colectori de sol
  • Pompe de căldură apă caldă – varianta preferată de tot mai multe familii, deoarece folosește energia termică, disponibilă în mediu pentru a prepara apa caldă 

De altfel, pe piață există și alte modele, precum: pompe de căldură aer apă tip split sau pompe de căldură de mare putere.  

Așadar, există o mulțime de variante prin care poți deveni și tu mai responsabil, mai prietenos cu mediul înconjurător și cu mult mai atent la cheltuielile lunare. 

Parteneri