• Home
  • Prima
  • Postul naţional de radio german: „PSD este un sistem asemănător mafiei”. Reacția ministrului Comunicaţiilor

Postul naţional de radio german: „PSD este un sistem asemănător mafiei”. Reacția ministrului Comunicaţiilor

olguta si dragnea 1

Postul naţional de radio din Germania a realizat un documentar despre PSD, precizând că partidul este „un sistem asemănător mafiei”.

Documentarul, difuzat pe site-ul deutschlandfunk.de, relatează că social-democraţii guvernează România de mulţi ani, ţară care în prezent deţine Preşedinţia Consiliului UE, precizând că liderul partidului Liviu Dragnea are „un cerc de credincioşi” care domină din ce în ce mai mult formaţiunea.

Jurnaliştii germani mai aduc în discuţie corupţia instituţionalizată, precizând că „PSD este un sistem asemănător mafiei”.

Potrivit Mediafax, în vederea realizării documentarului, jurnalistul german Norbert Mappes-Niediek a fost în România, la Teleorman, Ciugud şi Bucureşti, unde a avut discuţii cu politicieni şi alţi ziarişti români. Astfel, în documentar, Norbert Mappes-Niediek vorbeşte despre capturarea partidului de către un cerc de apropiaţi ai liderului PSD, adăugând că Liviu Dragnea „orchestrează politica ţării şi împarte poziţii de top”.

Jurnalistul german mai spune că, în realitate, PSD este cel mai puternic partid din România, iar Opoziţia există „doar pe hârtie”.

Ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu a reacţionat, miercuri pe Facebook, spunând că documentarul realizat de postul naţional de radio din Germania este construit pe informaţii false, fiind prezentat în contextul alegerilor. El a precizat că Ministerul Afacerilor Externe din România a fost prea „gentil” cu astfel de poziţii ale diferitor state şi nu a oferit un răspuns pe măsură.„In fiecare zi sunt naivi noi pentru trucuri vechi. Disputa politica fie romaneasca, fie europeana, este acerba, poate lua tuse extreme, in preajma alegerilor cu miza, cand de multe ori rationalul devine secundar in fata sloganurilor, bombasticului si a urii si dezbinarii, facand si pentru cei mai informati alegatori dificil sa discearna sloganul de adevar, moralul de ipocrizie, binele de rau.

Continuarea pe Mediafax

Parteneri