• Home
  • Știri
  • Predoiu explică de ce nu au fost mai multe demiteri după accidentul din 2 Mai: Dacă iau măsuri emoționale, paralizez sistemul

Predoiu explică de ce nu au fost mai multe demiteri după accidentul din 2 Mai: Dacă iau măsuri emoționale, paralizez sistemul

predoiu 1 1

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a vorbit la Digi24 despre măsurile luate după tragedia din 2 Mai, unde un tânăr care luase 3 tipuri de droguri a intrat cu mașina într-un grup de oameni, omorând doi dintre ei și rănind alți 3. El a venit și cu explicații pentru faptul că nu au existat mai multe demiteri în Poliție după acest caz: deciziile emoționale ar paraliza sistemul, susține Predoiu.

„Sunt responsabil de activitatea a 130.000 de oameni, care în fiecare zi servesc cetățeanul. În fiecare zi salvează vieți. Care sunt umbriți și în imaginea, dar și în sufletul lor, de ceea ce se întâmplă într-o tragedie. Datoria mea este să am grijă și de ei și să le apăr și lor munca, pentru că înțelegând profund și fiind realmente apăsat și ca om simplu, cetățean, de ceea ce s-a întâmplat, ca ministru am responsabilități. Una dintre ele, prima, e să aflu ce s-a întâmplat acolo și trebuie să fac profesionist acest lucru”, a spus ministrul, potrivit digi24.ro.

„Dacă o fac neprofesionist, reverberațiile pot fi în lanț. Dacă eram un ministru superficial sau orientat politic, în sensul rău al cuvântului, demiteam pe toată lumea la Constanța, lumea spunea: uite ce ministru hotărât, i-a dat pe toți afară, se abătea poate atenția spre alt subiect, eu puteam să spun: fraților, am tăiat în carne vie”, a continuat el.

„Dar dacă fac acest lucru neprofesionist – eu lucrez cu acest sistem, care în fiecare zi are responsabilități. Și eu nu vreau să transmit sistemului mesajul: vă faceți, nu vă faceți treaba, dacă apare o criză politică, eu am tăiat pe oricine din calea mea ca să-mi salvez imaginea și să dau impresia că sunt hotărât. Trebuie să o fac profesionist”, a mai spus Predoiu.

„Dacă eu paralizez acest sistem prin măsuri strict emoționale, unele poate întemeiate, dar altele nefundamentate, grăbindu-mă și făcând un act ministerial neprofesionist, s-ar putea abia atunci să condamn alte vieți la dispariție, pentru că paralizez un sistem și dau un mesaj greșit. Eu vreau să transmit sistemului următorul lucru: Cine își face treaba, i se recunoaște treaba, cine nu – când greșește este investigat procedural și sancționat. Ăsta este rolul meu ca ministru”, a conchis el.

Parteneri