• Home
  • Prima
  • Predoiu: Fenomenul de crimă organizată este în creștere, străzile nu mai sunt sigure

Predoiu: Fenomenul de crimă organizată este în creștere, străzile nu mai sunt sigure

predoiu 5

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, marți seara, la Europa FM, că fenomenul de crimă organizată este în creștere, străzile nu mai sunt sigure, cercurile infracționale sunt tot mai agresive în România, iar Statele Unite, prin desemnarea unui reprezentant special care se va ocupa de problema corupției, spălării banilor și crimei organizate, vor să ne ajute.

„Statele Unite, care sunt un partener al României, când văd că partenerul are o dificultate într-un anumit domeniu, vin și ajută. Ăsta e un demers generos. Eu privesc amuzat și trist în același timp toate comentariile acide legate de această disponibilitate a unor oficiali români, între care mă număr, de a colabora cu partenerii noștri. Noi avem o problemă și vin să ne ofere ajutor. Și eu ce ar trebui să spun? Nu vreau ajutorul dumitale pentru că încalcă, ce?, mândria prost înțeleasă, orgoliul? Asta nu înseamnă că nu sunt stat suveran. Eu decid să mă las ajutat de dvs. sau invers, într-o chestiune în care singuri nu reușim. Or, această problemă a traficului de persoane este în evidentă creștere în România. Fenomenul crește, Statele Unite sunt îngrijorate și sunt gata să ajute. Pot să confirm pentru că am avut patru întâlniri oficiale cu Ambasada SUA la minister. (…) Pentru noi e o veste bună și să nu o privim prostește că cineva ne fură mândria națională din dulap. Dacă vreți să fim mândri de ceva, să terminăm cu acest fenomen în câțiva ani, pentru că acum străzile nu mai sunt sigure, la orice oră și zi și din noapte și în orice parte din oraș”, a afirmat Predoiu, potrivit g4media.ro.

În decembrie, Statele Unite au desemnat, în premieră, un reprezentant special care se va ocupa de problema corupției, spălării banilor și crimei organizate în România și Bulgaria.

Parteneri