AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Predoiu: Legile Justiţiei nu sunt doar un obiectiv MCV sau PNRR, ele reprezintă un posibil punct de start în modernizarea Justiţiei, a consolidării independenţei sale

 

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că legile Justiţiei nu reprezintă doar un obiectiv MCV sau PNRR, ci ele reprezintă un posibil punct de start în modernizarea din mers a Justiţiei, a consolidării independenţei sale.

Predoiu a declarat, vineri, în cadrul unei intervenţii în şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru susţinerea proiectelor legilor Justiţiei, că acestea au parcurs un drum lung şi anevoios.

“Proiectele au fost puse în dezbatere publică în 2020, dezbătute public până în aprilie 2021, trimise de MJ la CSM şi apoi retrase în 2021, rămase cumva apoi în nelucrare, reluate în elaborare şi finisare în ianuarie 2021, discutate cu Comisia Europeană, atât cu DG Just, din perspectiva MCV, cât şi cu DG Reform, din perspectiva PNRR, redezbătute public în mai – iunie în acest an şi, în final, modificate în urma amendamentelor primite din partea sistemului judiciar, asociaţii, ONG-uri, sindicate şi numeroşi judecători şi procurori. Proiectele au fost avizate favorabil de MAI, MApN, MMPS, MFP, MS şi MIPE.
Procedura este legal îndeplinită. Din punct de vedere politic, deşi este nerelavant sub aspectul activităţii CSM, pentru rigurozitate şi completitudine a informării, precizez că proiectele sunt susţinute de Coaliţia de Guvernare PSD – PNL – UDMR şi, dacă îmi permiteţi o glumă pe un ton serios, nesusţinute de USR”, a transmis Cătălin Predoiu, potrivit news.ro.

El a precizat că aceste legi ar putea fi primul pas în reconstrucţia reconcilierii şi modernizării Justiţiei, precizând că este imposibil ca un proiect să satisfacă toate părţile interesate.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!