Prefectul Capitalei spune că nu are nicio vină în incidentele din 10 august

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat miercuri că a fost audiată în calitate de martor la Parchetul General, susţinând că ordinul pe care l-a semnat privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august „respectă în totalitate legislaţia în vigoare”, scrie Agerpres.

Speranţa Cliseru a fost audiată miercuri de procurorii militari, timp de mai multe ore, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

„M-am prezentat de bună credinţă, ca orice cetăţean. Am dat  lămuririle necesare cu privire a împrejurările în care m-am aflat în acea zi. Tot ce s-a întâmplat. Am calitatea de martor, am venit fără avocat, că nu a fost cazul”.

Distribuie prietenilor

În urma mitingului din 10 august, numeroase persoane au fost rănite, există date că un om a murit în urma agresiunilor din piață, considerate excesive, iar intervenția în forță a fost plănuită, spun surse din parchetul militar. Infiltrarea grupurilor din galeriile sportive a fost, prin liderii lor, spun surse luate în considerare, plănuită din timp pentru a justifica împrăștierea și fugărirea manifestanților.

D. Dumitru, AMPress