Pregătiri pentru Apocalipsă: Un seif cu informațiile esențiale despre omenire, îngropat pe o insulă arctică

 

Omenirea se pregateste deja pentru un viitor postapocaliptic, cel putin in ce priveste conservarea informatiilor fundamentale ale stiintei si istoriei de pana acum.

Un seif in care se vor pastra cele mai de pret informatii ale lumii va fi ingropat adanc intr-o mina abandonata de pe insula arctica Svalbard, la circa 1.000 de kilometri de Polul Nord. Misterioasa biblioteca e numita Arctic World Archive, relateaza CNN, potrivit ziare.com

Distribuie prietenilor

Aceasta are misiunea esentiala de a proteja informatiile importante istoric si stiintific ale lumii, in eventualitatea unui dezastru cataclismic. In biblioteca digitala poate intra orice opera, de la jurnale stiintifice pana la opere de literatura clasica.

Seiful se afla la circa 150 de metri sub pamant, fiind protejat in cazul unui atac nuclear, iar colectiile de informatii sunt pastrate offline, pentru a fi protejate de posibile distrugeri sau atacuri cibernetice.

In plus, permafrostul din jur creeaza climatul ideal pentru o stocare pe termen indelungat. Astfel, chiar si fara curent electric, temperatura din interiorul seifului poate pastra continutul in conditii bune pentru secole la rand.

Citește mai mult pe ziare.com