Premieră absolută! O femeie, Ursula von der Leyen, ocupă funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Prima femeie ocupă funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Chiar dacă la limită, Ursula von der Leyen a primit votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, ceea ce ar putea, conform unui comentator, să deschidă ”Era Femeilor  în lume”.

Ursula von der Leyen, propusă pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene de către Consiliul European, a primit 383 de voturi favorabile, 327 de voturi împotrivă, iar 23 de eurodeputaţi s-au abţinut de la vot, a anunţat Parlamentul European.

„Mă simt foarte onorată, sunt copleşită, vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o”, a declarat Ursula von der Leyen, citată de site-ul Politico.eu.

Distribuie prietenilor

„Încrederea pe care mi-aţi acordat-o este încrederea pe care o acordaţi Europei. (…) Pentru mine, este o responsabilitate mare, iar munca începe acum. Mesajul este că vom colabora cu toţii în mod constructiv, deoarece efortul este pentru o Europă unită şi puternică”, a precizat Ursula von der Leyen.