• Home
  • Știri
  • Premierul, către elevii olimpici: Vă încurajez să vă urmați visul și, indiferent unde vă veți decide să vă continuați studiile, să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi

Premierul, către elevii olimpici: Vă încurajez să vă urmați visul și, indiferent unde vă veți decide să vă continuați studiile, să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi

ciolacu elevi

Elevii români care au fost medaliați la Olimpiada Internaţională de Fizică și la cea de Matematică din Japonia s-au întors marți în ţară. Ei au fost primiți de prim-ministrul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria.

Prim-ministrul i-a felicitat pe tinerii români și pe coordonatorii lor pentru rezultatele de excepție, mulțumită cărora România s-a clasat la Olimpiada Internațională de Matematică pe primul loc în Europa și pe locul patru la nivel internațional, iar la Olimpiada Internațională de Fizică pe primul loc în Europa și pe locul trei la nivel mondial.

”Sunteți mândrie a generației voastre, a școlii românești și a întregii țări! Prin rezultatele voastre de excepție dovediți că munca serioasă, dedicarea și talentul duc către performanță și deschid oportunități pentru viitoarea voastră carieră. Vă încurajez să vă urmați visul și, indiferent unde vă veți decide să continuați studiile, să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi. Calde felicitări vouă, profesorilor coordonatori și familiilor care au oferit întreaga susținere de care aveți nevoie pentru a performa”, a afirmat Marcel Ciolacu.

În perioada 3-13 iulie 2023 a avut loc cea de-a 64-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia.

Parteneri