• Home
  • Știri
  • Premierul cere socoteală Ministerului Sănătății pentru cei 9 morți din cauza infecțiilor nosocomiale

Premierul cere socoteală Ministerului Sănătății pentru cei 9 morți din cauza infecțiilor nosocomiale

ciuca 3

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, Ministerului Sănătății un raport despre infecțiile nosocomiale din spitale, după ce au murit patru bebeluși la Cluj Napoca și cinci adulți la Târgu Mureș.

„Un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Târgu Mureş au fost anunţate 5 decese la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, 4 bebeluşi au decedat la Cluj-Napoca, se pare că din aceeaşi cauză, motiv pentru care cer Ministerului Sănătăţii ca, până la finele săptămânii viitoare, să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, în ședința de guvern, potrivit digi24.ro.

Premierul a cerut să fie elaborat un „plan naţional de combatere a nosocomialelor”.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se află în aceste zile într-o vizită oficială în Cuba. În perioada 15 – 22 octombrie, ministrul Sănătății participă la cea de-a IV-a Conferinţă internaţională „Cuba-Salud 2022”, a cărei temă este „Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”.

La eveniment participă miniștrii Sănătății din Mozambic, Venezuela, Jamaica, Belize, Egipt, Trinidad Tobago sau Zimbabwe, Rafila fiind singurul ministru al Sănătății din Uniunea Europeană prezent la conferință.

Parteneri