• Home
  • Prima
  • Premierul Ciucă, despre pachetul de măsuri privind evoluţia preţurilor la energie şi gaze, valul 5 al pandemiei și situația din Ucraina

Premierul Ciucă, despre pachetul de măsuri privind evoluţia preţurilor la energie şi gaze, valul 5 al pandemiei și situația din Ucraina

ciuca declaratii

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că guvernul este aproape de finalizarea măsurilor de protecţie a populaţiei şi a economiei faţă de evoluţia preţurilor la energie şi gaze.

„Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului, pentru a continua măsurile de protecție a populației şi a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze. Am avut analize desfășurate la nivelul ministerelor Energiei, Finanțelor, Mediului, Muncii, Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și, desigur, întâlniri și discuții în cadrul comitetului interministerial. Am avut, de asemenea, întâlnire la nivelul coaliției, măsurile fiind în principiu finalizate. Mâine urmează să desfășurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituțional, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri, care, încă o dată, vin să asigure un set de mecanisme, astfel încât protejarea populației și a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a spus premierul Ciucă, miercuri, la începutul ședinței de guvern.

De asemenea, prim-ministrul a precizat că în momentul de față, în ceea ce privește valul 5 al pandemiei de coronavirus, am intrat pe o linie descendentă, astfel că guvernul va veni cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete.

„Având în vedere evoluția situației pandemice, am discutat și am spus public că urmează să desfășurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătății și al celorlalte instituții implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări. Este foarte clar că în momentul de față, în ceea ce privește valul 5, am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ținând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete. Sigur, există foarte multe așteptări din partea populației. Ieri, am avut un număr de peste 14.000 de infectări, avem în continuare peste 1.000 de oameni la ATI, dar, așa cum am înțeles de la domnul ministru, există speranța ca în perioada următoare această tendință să fie în continuare descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să îl avem în vedere la nivel guvernamental”, a adăugat Ciucă.

Referitor la situația din Ucraina, premierul spune că la nivel instituțional au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Referitor la ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei, doresc să îi asigur pe toți românii că la nivel instituțional au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Sunt măsuri pe care, de asemenea, le-am coordonat cu aliații noștri și, desigur, cu statele membre ale Uniunii Europene. Au fost deja întocmite planurile necesare, verificarea mijloacelor și mecanismelor interne și aliate. Le solicit în continuare tuturor miniștrilor cu responsabilități în domeniu să continue analiza și, desigur, partea aceasta de evoluție a situației, fiind în continuare nevoie de coordonare și vigilență, astfel încât să putem să asigurăm cetățenii că suntem în măsură să ne garantăm securitatea și apărarea”, a subliniat premierul Ciucă.

AMPress

Parteneri