• Home
  • Știri
  • Premierul Ciucă, la Chişinău: Guvernul României reafirmă sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european

Premierul Ciucă, la Chişinău: Guvernul României reafirmă sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european

ciuca si maia

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, aflat în prima sa vizită oficială la Chişinău, a fost primit joi de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a mulţumit, la rândul său, pentru decizia Parlamentului Republicii Moldova de a adapta legislaţia în conformitate cu hotărârea Curţii Constituţionale, respectiv de a acorda limbii române statutul de limbă oficială în Republica Moldova, precizează Guvernul în comunicatul oficial.

”Vizita la Chişinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar şi pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetăţenilor săi. Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autorităţile Republicii Moldova au reuşit să gestioneze, cu largul sprijin internaţional, situaţia de securitate şi ameninţările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Preşedintele Maia Sandu a prezentat paşii făcuţi de Republica Moldova pentru îndeplinirea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în scopul pregătirii deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Principalele probleme ale justiţiei au fost invocate în paralel cu eforturile Guvernului Republicii Moldova de a asigura stabilitatea, securitatea şi siguranţa fiecăruia dintre cetăţeni. În privinţa acestor aspecte, Maia Sandu a salutat cooperarea deosebită între România şi Republica Moldova, pentru a depăşi provocările generate de încercările repetate de destabilizare a situaţiei politice şi sociale intervenite din partea Federaţiei Ruse.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat angajamentul total al României în susţinerea Republicii Moldova, atât pe parcursul său european, cât şi pentru consolidarea situaţii economice şi menţinerea stabilităţii şi a securităţii în faţa provocărilor hibride la care este supusă.

Parteneri