• Home
  • Prima
  • Premierul Ciucă, ședință de urgență, după confirmarea Omicron în România. „Nicio clipă nu trebuie pierdută”

Premierul Ciucă, ședință de urgență, după confirmarea Omicron în România. „Nicio clipă nu trebuie pierdută”

ciuca scaled 1

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică dimineața o ședință cu ministrul Sănătății și șeful DSU, după ce primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România.

„Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România”, a spus premierul potrivit unui comunicat de presă, citat de digi24.ro.

Întâlnirea va avea ora 11, conform agendei premierului. Vor participa ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol. În urma întâlnirii, oficialii vor face declarații de presă.

Anunțul vine după ce primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România.

Este vorba despre doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în 30 noiembrie, a anunțat Ministerul Sănătății – o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Parteneri