• Home
  • Știri
  • Premierul Nicolae Ciucă, apel către instituţii şi autorităţile locale, după prăbuşirea podului de la Siret

Premierul Nicolae Ciucă, apel către instituţii şi autorităţile locale, după prăbuşirea podului de la Siret

ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, luni, după ceremonia de semnare a primelor contracte finanţate din Componenta 10 – ” Fondul local” a PNRR, instituţiilor şi autorităţilor locale, în contextul prăbuşirii podului de la Siret, ”să înceapă şi să finalizeze evaluările la toate aceste lucrări de infrastructură, pentru a putea să evităm orice astfel de situaţie”.

”În urmă cu câteva zile, pe 7 iunie au fost semnate primele contracte în cadrul componentei Valul Renovării, iar astăzi pporneşte cea de-a doua componentă, Fondul Local. Este o oportunitate cât se poate de importantă, pe care nu ne permitem să o ratăm şi anume să punem în aplicare toate aceste oportunităţi care ne sunt oferite pentru dezvoltarea comunitîăţilor, atât din mediul urban cât şi din mediul rural”, a spus premierul, potrivit news.ro.

Nicolae Ciucă a precizat că sunt primari de pe întreg cuprinsul ţării care au semnat aceste contracte şi a arătat că este un instrument pe care edilii trebuie să îl acceseze, pentru dezvoltarea comunităţilor.

”Ceea ce este important este că, înainte să se fi terminat apelul de proiecte, iată, semnăm primele contracte. Chestiunea aceasta se întâmplă deoarece au fost realizate acele mecanisme astfel încât, proiectele care îndeplinesc toate condiţiile, pot fi asumate prin semnarea contractelor, deoarece există sume prealocate şi nu există niciun fel de dubiu. (..) Este datoria noastră, a tuturor, atât a instituţiilor guvernamentale cât şi a autorităţiilor locale să folosim aceste mecanisme prin care să asigurăm atît partea de eficientizare termică, de dezvoltare verde şi să punem în valoare tot ce au reuşit instituţiile statului să faciliteze, astfel încât autorităţile locale să poată accesa cât mai uşor aceste oportunităţi”, a spus Ciucă.

Mai mult aici

Parteneri