• Home
  • Prima
  • Premierul Poloniei: Putin va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin

Premierul Poloniei: Putin va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin

Joi, Mateusz Morawiecki, premierul polonez, a afirmat că Rusia a devenit un „stat totalitar”. Acesta a solicitat înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, după invazia din Ucraina. Mateusz Morawiecki a lansat un avertisment conform căruia, dacă Putin „ va zdrobi Ucraina”, acesta „va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin”.

Sancţiunile impuse de Occident sunt „fără precedent, merg foarte departe, dar sunt insuficiente”, a declarat şeful guvernului de la Varşovia.

Kremlinul „pregăteşte Rusia pentru o perioadă dificilă de câteva luni”, iar „marea maşinărie de propagandă rusă îmi indică faptul că Rusia nu mai este astăzi un stat autoritar, ci un stat totalitar, ca Uniunea Sovietică în anii ’80”, a declarat Mateusz, potrivit adevarul.ro.

„Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorinţa noastră de luptă, de luptă economică, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective. Va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin. Germania trebuie să se gândească bine”, a mai spus Morawiecki.

De asemenea, premierul polonez a afirmat că se gândeşte să intervină la Consiliul European de la Bruxelles „atât pe subiectul sancţiunilor, cât şi în privinţa altor acţiuni în legătură cu Rusia şi Ucraina”.

Parteneri