Premierul Republicii Moldova critică dur România. Reacția MAE

Tensiuni între Republica Moldova și România după ce premierul Ion Chicu a făcut declarații dure la adresa Bucureștiului. El s-a referit într-o postare pe o rețea socială la corupția din România și la modul în care țara noastră a gestionat criza Covid-19.

Potrivit stiri.tvr.ro, într-o postare pe o rețea socială, europarlamentarul român Siegfried Mureșan susține că guvernul de la Chișinău a eșuat în gestionarea crizei sanitare provocată de Covid-19. Motivul, arată vicepreşedintele Partidului Popular European, este că executivul de Chișinău nu a reușit în ultimii ani să implementeze reformele necesare.

După acest mesaj, premierul Republicii Moldova a reacționat extrem de dur: „Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumătate din numărul de bolnavi Covid-19 înregistraţi în toată țara mea. Şi medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedații din România”.

Distribuie prietenilor

Ministerul de Externe de la București sancționează în termeni duri ieșirea premierului de la Chișinău.

“MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova. (…) Bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice”.