Premierul Sorin Grindeanu: „Cred că situația vaccinării chiar devine o urgență”

 

Premierul Sorin Grindeanu a propus, luni, marilor producători de vaccinuri de pe piața românească o serie de direcții de acțiune pentru a se asigura predictibilitate în procesul aprovizionării cu vaccinuri și pentru a fi preîntâmpinate, pe viitor, potențialele crize.

Întâlnirea șefului Executivului și ministrului sănătății, Florian Bodog, cu reprezentanții Pfizer, MSD România, GSK România și Sanofi a avut loc la Palatul Victoria, în contextul Săptămânii Europene a Imunizării 2017.

Distribuie prietenilor

”Cred că situația vaccinării chiar devine o urgență. Sunt extem de hotărât să rezolvăm împreună această problemă. Mă aștept ca Ministerul Sănătății, împreună cu dumneavoastră, marii producători de vaccinuri, să venim cu soluții extrem de clare și predictibile, încât să nu mai avem probleme anii viitori”, a declarat premierul Grindeanu, potrivit unui comunicat de presă.

Măsurile propuse de șeful Executivului au în vedere:

Instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului;
Modificarea legislației în privința modului de achiziție în cazul vaccinurilor, astfel încât procesul să fie transparent și predictibil;
Realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri în România;
Realizarea unui stoc național de vaccinuri pentru situații speciale.

Ministrul sănătății, Florian Bodog, a menționat că proiectul Legii vaccinării se află, în continuare, în dezbatere publică și că este deschis tuturor propunerilor, astfel încât să rezulte un cadru legal care să asigure un sistem fluid de aprovizionare cu vaccinuri, precum și informarea corectă a populației în ceea ce privește importanța prevenției.

AMPress