• Home
  • Spiritualitate
  • Preotul Calistrat: „Feriţi-vă de blestem ca de foc! Mama care blesteamă e o smintită!”

Preotul Calistrat: „Feriţi-vă de blestem ca de foc! Mama care blesteamă e o smintită!”

preot calistrat chifan

Într-una dintre predicile sale, părintele Calistrat Chifan i-a sfătuit pe credincioși „ să se ferească de blestem ca de foc!”. Potrivit spuselor sale, în momentul în care blestemi totul se prinde și se răsfrânge asupra copiilor.

„Blestemul de mamă! Ferească Dumnezeu să vă scape din gură vorbe rele asupra copiilor voştri, că blestemul se lipeşte ca ceara şi asupra soţilor voştri şi asupra fiicelor voastre. Feriţi-vă de blestem ca de foc! Noi foarte uşor blestemăm. Şi pe sine ne blestemăm. Mama care blesteamă e o smintită! Nu-şi dă seama că totul se prinde şi se răsfrânge asupra copiilor! Feriţi-vă de orice!”, spune părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni.

Preotul trebuie să fie veşnic izvor de binecuvântare. Antonie Plămădeală, marele cărturar al bisericii, întrebat într-o discuţie spirituală în timp ce vorbea cu Părintele Cleopa, a zis aşa:

– Ca arhiereu de când vă ţineţi minte Prea Sfinţite Mitropolit, ţineţi minte să fi pus cuiva vreun blestem?

– N-am blestemat în viaţa mea! Doar am dezlegat pentru că Dumnezeu această putere mi-a dat să curăţ de păcat nu să leg cu păcat!

Şi într-adevăr a fost o formulă demnă de un mitropolit demn.

„Noi foarte uşor, la orice nerv, aruncăm cu vorbe: Să-ţi sară…, să crape…., să-ţi iasă…., să ajungi… Bine.. noi când facem asemenea remarci, ne simţim foarte curaţi si drepţi înaintea lui Dumnezeu! Deci, nu ne putem permite acest abuz!”, concluzionează părintele Calistrat, potrivit Ortodoxia, citată de doctorulzilei.ro.

Parteneri