• Home
  • Știri
  • Preotul Tănăsescu a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, după apariția în presă a unor înregistrări private despre o clarvăzătoare

Preotul Tănăsescu a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, după apariția în presă a unor înregistrări private despre o clarvăzătoare

tanasescu

Preotul Eugen Tănăsescu și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului după ce în presa locală au apărut înregistrări audio între angajați și colaboratori ai instituției, scrie adevarul.ro.

În presa locală au apărut înregistrări ale unor convorbiri telefonice între Eugen Tănăsescu și o tânără din anturajul lui IPS Teodosie având ca subiect o clarvăzătoare, respectiv Aneta Badiu, fost consul al României în Israel.

Femeia ar fi un fel de sfătuitoare a lui Teodosie, care își alege oamenii din jurul lui după ce aceasta își dă acordul. „Mie nu-mi place atitudinea ei, genul ăsta de om îmi repugnă. O văd cum stoarce informații“, spune despre ea Tănăsescu.

După ce în presă au apărut înregistrările telefonice, Eugen Tănăsescu și-a dat demisia de onoare din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Aneta Badiu este fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv (2009 – 2014). Ulterior a devenit consul la Ambasada României în Republica Moldova, până în 2020. Anterior activității din ambasade, Aneta Badiu a fost consilier parlamentar al Grupului Parlamentar al PRM, apropiată a lui Vadim Tudor, președintele partidului. În 2008, Cotidianul a relatat că Vadim Tudor se folosește de serviciile clarvăzătoarei Aneta Badiu. Ulterior, după activitatea de la partid a fost numită vice-consul la Tel Aviv, iar în final consul.

În ianuarie 2020, apărea un material în presa națională privind un scandal pe vremea când Aneta Badiu era consul la Tel Aviv. Între 2013 și 2017, atunci când Andreea Păstârnac a fost ambasadorul României în Israel, s-ar fi petrecut mai multe nereguli. „Aneta Badiu, actualul consul al României de la Chișinău, dar și ambasador la Bruxelles, a lăsat în urmă în Israel un scandal de fals neelucidat până în prezent. Acuzațiile vin din partea fostului consul Liviu Câmpanu“, potrivit Libertatea.

Continuarea aici

Parteneri