• Home
  • Știri
  • Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, plasat sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, plasat sub control judiciar

visarion

Preotul Visarion Alexa, paroh la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut, sâmbătă, de polițiști și apoi plasat sub control judiciar după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata preotului, citată de news.ro, potrivit adevarul.ro.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 6 în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală, au precizat surse judiciare pentru Agerpres.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Plângerea a fost depusă de o femeie în vârstă de 37 de ani pe data de 17 august, când autoritățile au demarat o anchetă.

Parteneri