Presa străină: Guvernul român, îngrozit de întoarcerea sub steagul UE a şefei anticorupţie demise

Jurnaliştii de la Neue Zurcher Zeitung (NZZ), cel mai important cotidian de limba germana din Elvetia, au publicat un articol intitulat „Guvernul român îngrozit de întoarcerea sub steagul UE a şefei anticorupţie demise”.

Vă prezentăm mai jos traducerea  materialului, realizată de Laura Codreanu şi Gabriela Mirescu / Rezist Zürich:
„Vara trecută, procurorul anti-corupţie Laura Codruţa Kövesi a fost forţată să plece din funcţie. Acum este candidatul principal pentru postul de Procuror General al UE. Guvernul român face tot posibilul să împiedice desemnarea ei.
În Gvernul României s-a răspândit teama. Politicienii sunt îngroziţi de ameninţătoarea revenire a unei ‘răzbunătoare’. Laura Codruţa Kövesi, şefa Autorităţii Anti-Corupţie din România (DNA), care a fost demisă în iulie, este cel mai promiţător candidat pentru noul post de Procuror General al UE. Lista scurtă mai cuprinde şi candidaţi francezi şi germani. Dacă va câştiga concursul ar putea continua de acolo de unde a fost oprită în iulie anul trecut: urmărirea penală a cazurilor mari de corupţie, spălarea banilor şi deturnarea subvenţiilor UE – nu numai în România, ţara sa de origine, ci în întreaga Uniune Europeană”.

Mai mult pe Extranews.ro