• Home
  • Știri
  • Presa ucraineană: Sprijinul României pentru Ucraina merită o recunoaștere mai mare

Presa ucraineană: Sprijinul României pentru Ucraina merită o recunoaștere mai mare

klaus iohannis volodimir zelenski romania ucraina

Multe state acordă Ucrainei un ajutor considerabil, însă o mare parte din el rămâne în afara sferei publice sau se dizolvă într-o multitudine de știri. Una dintre țările al cărei ajutor merită atenția noastră este România, care îi sprijină și îi ajută pe ucraineni în toate felurile posibile încă din primele zile ale războiului, relatează publicația ucraineană Kyiv Post, potrivit b1tv.ro.

Presa ucraineană: Sprijinul României pentru Ucraina merită o recunoaștere mai mare
România, scriu jurnaliștii ucraineni, este una dintre țările de lance în transportul de mărfuri de tip lend-lease din SUA către Ucraina și a treia țară de tranzit ca mărime pentru livrarea de armament și echipamente.

Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de susținerea deplină a României pentru integrarea Ucrainei în UE. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o recent în capitala ucraineană cu Volodimir Zelenski, șeful statului român l-a asigurat că România dorește ca Ucraina să devină țară candidată la aderare în cel mai scurt timp posibil, a adăugat publicația.

Mai mult, pentru a aproviziona Ucraina cu armament letal din rezervele românești, Ministerul Apărării Naționale de la București a inițiat amendamente la o rezoluție guvernamentală pentru a permite livrarea de arme și către aliații și partenerii Alianței Nord-Atlantice, mai susține Kyiv Post.

Parteneri