Preşedintele Consiliului Concurenţei: Guvernul va fi tentat să vadă 5G ca o vacă de muls

Situaţia economică e dificilă, dar dificilă a fost întotdeauna şi mi-e frică de faptul că Guvernul va fi tentat să vadă 5G-ul ca o vacă de muls, a declarat, marţi, în cadrul unei videoconferinţe de specialitate, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, scrie Agerpres, potrivit adevarul.ro.

„Situaţia economică e dificilă, dar dificilă a fost întotdeauna. Nu am trăit în România perioade în care să spunem «Vai, ce bine ne merge şi câţi bani avem!». Niciodată nu-ţi dai seama: când îţi merge bine nu spui că îţi merge bine. Ţin minte că ne văitam de bani şi în anii precedenţi. Cu siguranţă ne vom văita şi în viitor. Mi-e frică de faptul că Guvernul va fi tentat să vadă 5G-ul ca o vacă de muls, ceea ce, ca să fim sinceri, îşi propunea şi Guvernul de anul trecut. Eu sper să rezistăm acestei tentaţii, pentru că scopul principal nu e să aducem mulţi bani, ci să avem servicii bune care să fie la un preţ acceptabil pentru consumatori tocmai pentru a sprijini dezvoltarea aplicaţiilor, pentru a folosi cât mai mult în economia noastră noua tehnologie. Eu văd aici o tensiune între obiectivul de a avea venituri cât mai mari la buget şi obiectivul de a folosi 5G pentru a dezvolta economia, pe ansamblu”, a spus Chiriţoiu, la videoconferinţa cu tema „Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, organizată de Grupul de presă Bursa.

Preşedintele autorităţii de concurenţă a punctat, totodată, că, în privinţa tehnologiei 5G, este foarte important să existe pe piaţă o concurenţă puternică între operatori, astfel încât şi calitatea serviciilor şi a preţurilor să fie bună.