• Home
  • Prima
  • Președintele Consiliului European l-a sunat pe Putin pentru a-i cere eliberarea imediată a lui Navalnîi

Președintele Consiliului European l-a sunat pe Putin pentru a-i cere eliberarea imediată a lui Navalnîi

Charles Michel, președintele Consiliului European, anunță că a vorbit vineri la telefon cu președintele rus, Vladimir Putin, căruia i-a cerut eliberarea imediată a disidentului Aleksei Navalnîi transmițându-i că UE este solidară în a condamna arestarea opozantului.

Rusia trebuie să demareze urgent și în deplină transparență o anchetă în legătură cu tentativa de asasinare a lui Aleksei Navalnîi, a subliniat Charles Michel.

Potrivit digi24.ro, demersul președintelui Consiliului European vine după ce joi Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care invită statele UE să ceară și să impună sancțiuni Rusiei, în urma arestării disidentului Aleksei Navalnîi. Sancțiunile propuse merg de la limitarea accesului în UE pentru oligarhii apropiați de Vladimir Putin, până la stoparea definitivă a gazoductului Nord Stream 2.

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, se află încarcerat în acest moment într-una dintre cele mai renumite închisori ale Moscovei: „Tăcerea Marinarului”, controlată de serviciile secrete ruseşi şi un loc în care au fost închişi, de-a lungul vremii, o serie de deţinuţi celebri ori opozanţi ai Kremlinului.

Foto – profimedia

Parteneri