• Home
  • Prima
  • Preşedintele Iohannis a anunţat când va avea loc deschiderea şcolilor

Preşedintele Iohannis a anunţat când va avea loc deschiderea şcolilor

iohannis cu masca 2

Preşedintee Klaus Iohannis a avut joi, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei la Palatul Cotroceni în legătură cu şansa deschiderii şcolilor. Apoi preşedintele a făcut o decraţie publică prin care a anunțat că decizia a fost luată în unanimitate. A fost prezent și  Raed Arafat.

Școlile,  majoritatea dintre ele  se vor deschide pe 8 februarie.„După vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”.
În legătură cu înățământul universitar președintele a spus: „Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară”.

„Este foarte important de ştiut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situaţia pandemică nu se înrăutăţeşte grav. Trebuie să respectăm restricţiile şi, apropo de restricţii, se schimbă evaluarea pentru şcoli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru şcoli”, a mai spus Klaus Iohannis. Evaluarea evoluției pandemiei se va face în 2 februarie.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri