• Home
  • Prima
  • Președintele Iohannis, alături de alți șase lideri europeni, mesaj de felicitare și susținere pentru Maia Sandu

Președintele Iohannis, alături de alți șase lideri europeni, mesaj de felicitare și susținere pentru Maia Sandu

iohannis maia sandu

Președintele Klaus Iohannis, alături de președinții Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei au transmis un mesaj de felicitare și susținere, pentru președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Noi, Președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei, o felicităm pe doamna Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Președinte al Republicii Moldova.
Maia Sandu a primit un mandat ferm de la cetățenii Republicii Moldova, care așteaptă schimbări, o agendă de reforme mai ambițioasă, democrație și legături mai strânse cu Uniunea Europeană.
În acest sens, ne exprimăm sprijinul nostru deplin pentru Maia Sandu și eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăților fundamentale și a statului de drept”, se arată în declarația transmisă de Administrația Prezidențială.

„O susținem pe doamna Președinte Maia Sandu în demersurile sale de a dezvolta în Republica Moldova un sistem democratic funcțional, care să reflecte voința cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, suntem dispuși să împărtășim din experiența noastră privind reformele și procesul de integrare europeană, demers care ar putea contribui la prosperitatea și bunăstarea Republicii Moldova, pe calea sa către Uniunea Europeană.
Reiterăm sprijinul nostru ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și pentru calea europeană aleasă de cetățenii Republicii Moldova”, mai precizează documentul citat.

AMPress
.

Parteneri