Președintele Iohannis amână ridicarea la gradul de general a ”Fantomei Albe”

 

Presedintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la inaintarea in gradul de general a colonelului Dumitru Paraschiv, cunoscut drept „Fantoma Albă” de la mitingul din 10 august, cerere de avansare trimisă de ministrul Carmen Dan.
Președitele se va pronunța dupa ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei, se arata intr-un răspuns trimis de Administratia Prezidentiala la solicitarea Ziare.com.
Informatia cu privire la cererea ministrului de Interne, Carmen Dan, adresata presedintelui i-a luat prin surprindere pe toti cei care au vazut imaginile din noaptea de 10 spre 11 august in care „Omul Fantomă” trimitea forțe de ordine să actioneze impotriva manifestantilor pașnici sau chiar smulgand din mâna unui jurnalist telefonul.
Carmen Dan propune inaintarea lui la gradul de general de brigadă, motivand ca „ofiterul a dat dovadă de un inalt profesionalism, responsabilitate si devotament in exercitarea atributiilor de serviciu”, scrie Realitatea.net, citând Ziare.com