AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Președintele Iohannis, anunț de ultimă oră. Relaxare, dar cu menținerea stării de alertă

După întâlnirea de la Cotroceni cu premierul și câțiva miniștri, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație publică legată în principal de situația gestionării Covid -19.

Am luat în discuție situația epidemiei, am luat în discuție măsuri de relaxare, a spus președintele. Întrucât nu se înregistrează la noi nici creșteri și nici descreșteri ale numărului de îmbolnăviri putem discuta de deschiderea mallurilor din 15 iunie, a sălilor de sport, cu respectarea normelor de distanțare.

Având în vedere că începe sezonul estival, se vor deschide piscinele exterioare, dar nu spațiile de joacă. Autoizolarea la domiciliu a fost în discuție și ea se va relaxa ușor, ușor. Italia, Spania, Belgia, Olanda nu se califică la măsurile de relaxare iar relațiile noastre cu aceste țări  vor fi cele pe care Uniunea Europeană le ia. Starea de alertă se menține având în vedere că avem 15o de oameni la terapie intensivă. Nu va fi aceeași stare de alertă, dar măsurile  trebuie păstrate. Nu toate.

Președintele s-a adresat apoi parlamentarilor cărora le spune că un vot nu vindecă epidemia, cerându-le responsabilitate. ”Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării măsuri care s-au dovedit corecte”, a încheiat președintele.

Aurelia Apostol, AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!