Președintele Iohannis, decorat cu Ordinul „Sf Gheorghe”, la Berlin

Președintele Klaus Iohannis a primit marți, la Berlin, Ordinul ”Sfântul Gheorghe” de la prof. Hans-Joachim Frey, directorul artistic și președintele Balului Operei „Semper” din Dresda.

„Primesc cu mare plăcere Ordinul ‘Sfântul Gheorghe’ și îl dedic prieteniei româno-germane pe care o prețuim foarte mult. Numele Ordinului — Sfântul Gheorghe — poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european și internațional actual”, a subliniat șeful statului, la evenimentul care a avut loc la Ambasada României la Berlin, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru viitorul proiectului european, solidaritatea și înțelegerea sunt vitale.

Distribuie prietenilor

”Este nevoie de pragmatism și credibilitate. Important este ca Uniunea Europeană să-și protejeze valorile în mod credibil și să găsească acele căi potrivite pentru a fi mai aproape de cetățenii ei. Europa reprezintă democrație, pluralism, toleranță și diversitate. Toate acestea nu sunt în niciun caz slăbiciuni și a ne implica în favoarea lor este un lucru care trebuie făcut. România a demonstrat că este un partener predictibil și de încredere, atât ca membru deplin al UE de 10 ani, cât și împlinindu-și îndatoririle euroatlantice în ce privește securitatea și apărarea comună”, a arătat președintele Iohannis.