Președintele Iohannis, indignat de acțiunea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, ”acțiune cu un unic beneficiar”

 

„Președintele României este indignat de acțiunea din această dimineață a Avocatului Poporului, o acțiune cu un unic beneficiar. Președintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului vrea să fie util noii majorități”, a afirmat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Admistrației Prezidențiale, la Palatul Cotroceni, joi după amiază. Președintele transmite că Legea nr. 90/2001 a fost luată într-un moment în care România făcea demersuri serioase pentru a accede în organisme ale lumii democrate și era un angajament ca niciodată ministru sau prim ministru, ca peste tot în lume, nu poate fi o persoană cu condamnare penală.
Mădălina Dobrovolschi a spus, trasmițând mesajul președintelui Iohannis, că strădaniile unei persoane condamnate care vrea să devină premier nu intră în atribuțiile Avocatului Poporului. Timp de 16 ani nimeni n-a considerat necostituțională această lege pe care, pentru a intra în grațiile noii majorități, Victor Ciorbea o contestă în mai puțin de 24 de ore de la instalarea noului guvern.
Ciorbea a fost instalat ca Avocat al Poporului de Victor Ponta, iar atacarea acestei legi are o destinație unică, aceea de a satisfice dorința unui om de a ajunge premier. Între timp, comentatori din presă amintesc detalii legate de activitatea lui Victor Ciorbea ca Avocat al Poporului, închizând ochii când ar fi trebuit să atace pensiile speciale de pildă și altele ținând de menirea acestei funcții de a apăra poporul.
Aurelia Apostol, AMPress