Preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban, premier

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de la Cotroceni, numele premierului desemnat. PSD, din 2017 încoace a avut trei guverne care au inhibat dezvoltarea României, lucru constatat de toate paridele din opoziție, a spus, în deschidere, președintele. După consultările cu partidele și formațiunile parlamentare, doar PNL și-a asumat guvernarea pentru perioada de tranziție. Personal cred că alegerile anticipate trebuie organizate, dar nu acum, cu guvernul Dăncilă interimar. Ca arate am decis să-l desemnez ca premier pe domnul Ludovic Orban, liderul partidului cel mai puternic din opoziție, promotorul și inițiatorul moțiunii de cenzură. Cred că trebuie instalat urgent noul guvern fiindcă sunt foarte multe de făcut. Va fi, știu, greu de negociat anumite lucruri cu structura actuală a Parlamentului.
Premierul desemnat Ludovic Orban a susținut o alocuțiune. Excelență, vă mulțumesc, a început el. Asumarea răspunderii într-un moment în care țara are nevoie de un guvern responsabil este ceea ce facem. Vom da românilor ce așteaptă de la noi, mai ales soluții pentru marile probleme pe care țara le are azi. Apoi a punctat câteva dintre priorități. Vom acorda o atenție prioritară investițiilor în infrastructură, infrastructura din educație, sănătate. Vom respecta toate rigorile statului de drept și vom readuce instituțiile în slujba cetățeanului și nu în slujba politrucilor. Sunt convins că vom găsi discernământ la colegii care au contribuit la succesul moțiunii de cenzură. Menținerea la putere a guvernului Dăncilă e un pericol.
Ludovic Orban are câteva zile la dispoziție să-și construiască echipa, convingând partidele care au votat moțiunea să sprijine programul său, acordându-i votul majoritar în parlament.
D.Dumitru, AMPress