• Home
  • Prima
  • Președintele Iohannis, mesaj de Ziua pompierilor

Președintele Iohannis, mesaj de Ziua pompierilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor. Şeful statului afirmă că în această perioadă în care întreaga lume este greu încercată de pandemia de COVID-19, pompierii au dat dovadă, din nou, de profesionalism şi curaj, de implicare şi spirit de sacrificiu.

Redăm mesajul preşedintelui:

„Sărbătorim astăzi Ziua Pompierilor din România, prilej de a ne arăta recunoştinţa şi preţuirea faţă de pompierii militari şi de a cinsti şi onora lupta eroică a acestora din Dealul Spirii, în timpul Revoluţiei de la 1848. De-a lungul istoriei noastre, pompierii militari şi-au îndeplinit misiunea cu dăruire, patriotism şi abnegaţie, puse permanent în slujba cetăţenilor şi a ţării. În aceste momente în care întreaga lume este greu încercată de pandemia de COVID-19, aţi dat dovadă, din nou, de profesionalism şi curaj, de implicare şi spirit de sacrificiu, pentru a contribui, alături de celelalte instituţii ale statului, la menţinerea sănătăţii şi a siguranţei cetăţenilor României.

Am remarcat, de asemenea, modul responsabil în care aţi continuat să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu în lupta împotriva calamităţilor şi dezastrelor naturale, în toată această perioadă. Aţi fost şi veţi rămâne o instituţie de suport fundamentală, garantul stării de normalitate în cadrul comunităţilor, precum şi al drepturilor la viaţă, la proprietate privată şi la sănătate. Vă doresc multă sănătate, succes în activitate şi vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulţi ani!”.

Ziua Pompierilor din România se sărbătorește în fiecare an, în data de 13 septembrie, marcând astfel Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

D.Dumitru, AMPress

Parteneri