Președintele Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European pe teme digitale, în Estonia

Președintele Klaus Iohannis participă vineri la reuniunea informală a Consiliului European pe teme digitale, care are loc la Tallinn, în Estonia.
În cadrul Summitului vor fi discutate inițiativele de inovare digitală care ar permite Uniunii Europene să facă față evoluțiilor tehnologice și să devină un lider la nivel global în domeniul digital în următorii ani, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.
„Reuniunea se va concentra pe două teme majore: „Viitorul guvernării și securitatea”, vizând rolul Uniunii Europene, al statelor membre în consolidarea încrederii în mediul de securitate în domeniul digital și „Viitorul economiei și societății”, referitor la nevoile viitoare ale Uniunii în materie de infrastructură, piață și forță de muncă.
În cadrul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis va sublinia că asigurarea securității cibernetice este crucială atât pentru prosperitatea Europei, cât și pentru securitatea sa. Președintele României se va referi, totodată, și la necesitatea asigurării în Uniunea Europeană a unui flux liber al datelor fără caracter personal.
Importanța implementării strategiei digitale pentru Piața Internă a Uniunii Europene, nevoia asigurării unei securități cibernetice adecvate și, în același timp, necesitatea pregătirii cetățenilor Uniunii pentru a dobândi abilitățile digitale necesare vor fi subiecte abordate de președintele Klaus Iohannis”, arată comunicatul citat.

AMPress