• Home
  • Prima
  • Președintele Iohannis, pe bicicletă spre Palatul Cotroceni, în Vinerea Verde

Președintele Iohannis, pe bicicletă spre Palatul Cotroceni, în Vinerea Verde

klaus iohannis bicicleta cotroceni vinerea verde 704191

Președintele Klaus Iohannis a mers vineri dimineață pe bicicletă la Palatul Cotroceni, alăturându-se astfel demersului inițiat de Ministerul Mediului, pentru reducerea poluării.

„Am venit astăzi cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu.

Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este sănătos și decongestionează traficul.

Mersul pe bicicletă este o alternativă excelentă. Cred că între timp toată lumea știe – mersul pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și în realitate ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui, deci chiar și pe o vreme ca asta se poate merge perfect cu bicicleta.

(…) Încercați să lăsați mașina personală acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Merită, fiindcă astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai relaxată și mai plăcută”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat luna trecută campania „Vinerea Verde”, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

AMPress

Parteneri