• Home
  • Știri
  • Președintele Iohannis, vizită la o școală „verde” din Buzău. Și Marcel Ciolacu va fi prezent

Președintele Iohannis, vizită la o școală „verde” din Buzău. Și Marcel Ciolacu va fi prezent

iohannis cantacuzino

Președintele Klaus Iohannis va vizita marți, Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului și a Zilei Învățătorului.

„Școala Gimnazială nr. 11 îmbină calitatea educației oferite elevilor cu componente specifice școlilor verzi. Clădirile unității de învățământ includ o serie de elemente de infrastructură școlară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte instituții de învățământ din România, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Raportul Administrației Prezidențiale „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, axa verde a Proiectului România Educată, cuprinde numeroase măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri și a unei culturi școlare sustenabile. Obiectivul general al raportului este ca școlile să devină exemple de bune practici în materie de sustenabilitate pentru a inspira elevii – ca viitori cetățeni activi – să adopte un comportament adecvat de protecție a mediului. Beneficiile unei infrastructuri educaționale „verzi” sunt multiple și generează o creștere a stării de bine a elevilor și a profesorilor, precum și o creștere a calității învățării. În plus, școlile eficiente energetic pot contribui substanțial la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la reducerea consumului de energie și, implicit, a cheltuielilor cu energia în unitățile școlare.

Raportul Administrației Prezidențiale s-a aflat în consultare publică în prima parte a anului 2022, forma sa actuală urmând să fie disponibilă marți, 7 iunie, pe site-ul Administrației Prezidențiale.
Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, va fi prezent mați la Școala 11 din Buzău.

Parteneri