AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit într-un accident de elicopter

Foto – Profimedia Images

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică, anunță presa de stat din Iran. Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”.

Operațiunile de căutare a elicopterului prăbușit au durat toată noaptea. Dimineață au apărut imagini cu epava complet arsă, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul. Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979.

Salvatorii iranieni au recuperat luni dimineaţă rămăşiţele pământeşti ale preşedintelui iranian Ebrahim Raisi şi ale altor opt pasageri din elicopterul care s-a prăbuşit cu o zi înainte în nord-vestul ţării, a anunţat Semiluna Roşie, informează AFP, preluată de Agerpres, potrivit digi24.ro.

Intervenția salvatorilor a fost dificilă din cauza terenului abrupt și condițiilor meteo.

“Suntem pe punctul de a transfera cadavrele martirilor la Tabriz”, marele oraş din nord-vestul Iranului, a declarat şeful Semilunii Roşii, Pirhossein Koulivand, la televiziunea de stat, anunţând totodată încheierea operaţiunilor de căutare.

Guvernul iranian a dat asigurări luni, într-un comunicat, că moartea preşedintelui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter nu va provoca nici “cea mai mică întrerupere în administrarea” Iranului, informează AFP, preluată de Agerpres.

“Preşedintele poporului iranian, muncitor şi neobosit, (…) şi-a sacrificat viaţa pentru naţiune”, a reacţionat guvernul iranian. “Asigurăm naţiunea loială că, cu ajutorul lui Dumnezeu şi sprijinul poporului, nu va exista nici cea mai mică întrerupere în administrarea ţării”, a adăugat executivul de la Teheran, la prima sa reuniune după anunţarea morţii preşedintelui Raisi, în vârstă de 63 de ani.

Continuarea aici

 

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!