Președintele Klaus Iohannis împlinește 58 de ani

Marți este ziua de naștere a președintelui României. Klaus Werner Iohannis s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.
După școala germană, a urmat Liceul „Samuel von Brukenthal”, unde avea să devină, peste ani, profesor de fizică, coleg cu foștii săi dascăli. În 1978, Klaus Iohannis a fost admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și, începând cu anul 1983, și-a început meseria de dascăl predând la mai multe școli din împrejurimile Sibiului.
Începând cu anul 1990, a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), care a însemnat ucenicia în privința implicării în problemele unei comunități. Ulterior, a devenit președintele acestei organizații, la conducerea căreia s-a aflat timp de peste un deceniu, potrivit presidency.ro
Klaus Iohannis a pășit în „politica mare” în 2009. A decis să se înscrie în Partidul Național Liberal (PNL) în februarie 2013, iar ulterior a fost ales prim-vicepreședinte al partidului.
Pe 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a fost ales Președintele României cu 54,43% din voturi.

Giorgiana Radu, AMPress