Președintele Trump, despre masacrul din Las Vegas, calificat ca ”răul absolut”

Președintele american Donald Trump a denunțat luni un ‘act ce reprezintă răul absolut’ după masacrul din Las Vegas soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, fără a menționa însă gruparea Statul Islamic care a revendicat acest atac, relatează AFP și DPA, citate de Agerpres.
‘Ieri seară, un bărbat a deschis focul asupra unei mulțimi de oameni care asistau la un concert de muzică country în Las Vegas. El a ucis cu brutalitate peste 50 de persoane într-un act care reprezintă răul absolut’, a declarat Trump într-un discurs rostit la Casa Albă, anunțând că se va deplasa miercuri la Las Vegas.
Liderul american a afirmat că țara simte ‘tristețe, șoc și durere’ și a lăudat eforturile ofițerilor de poliție, care l-au localizat pe atacator la etajul al 32-lea al unui hotel și au intrat în camera acestuia la câteva minute de la declanșarea atacului.
‘Viteza cu care au acționat este miraculoasă și a împedicat alte pierderi de vieți omenești’, a mai spus Trump.
Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul, din camera sa de hotel aflată la etajul al 32-lea, asupra unei mulțimi de peste 22.000 de persoane prezente la festival.