• Home
  • Știri
  • Presupusul asasin în cazul fetiței de 12 ani găsită în lada unui pat a fost prins în Olanda

Presupusul asasin în cazul fetiței de 12 ani găsită în lada unui pat a fost prins în Olanda

suspect

Marcel Serbuc, presupusul criminal al Anei Maria, fetița de 12 ani găsită decedată în lada unui pat, în București, a fost prins în Olanda.

Principalul suspect se află la această oră în custodia autorităților olandeze, urmând ca acesta să fie adus în România, potrivit surselor judiciare, citate de gandul.ro.

„În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor. Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România”, a transmis oficial Poliția Română.

Conform sursei citate, E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

Marcel Serbuc este căutat la nivel internațional din 7 iunie, când un judecător de la Tribunalul București a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pentru presupusul criminal al Anei Maria. Procurorii au adunat probe și declarații, inclusiv ale mamei fetei, Simona Iftimovici, cu care au convins instanța să admită arestarea, iar datele din anchetă, pe care Gândul le-a prezentat în exclusivitate, sunt șocante.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că autoritățile au vizionat zeci de ore de imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona apartamentului în care s-a produs tragedia și ar fi stabilit că Simona Monica Iftimovici ar fi plecat de acasă, iar Ilie Marcel Serbuc ar fi rămas o bună bucată de timp singur în casă cu Ana Maria.

Chiar dacă motivele care au condus la omor nu au putut fi stabilite, imaginile ar fi fost coroborate și cu declarațiile mamei, astfel că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au avut suficiente probe ca să convingă instanța să emită pe numele lui Marcel Serbuc un mandat de arestare în lipsă, pentru infracțiunea de omor. Ulterior, pe numele lui Serbuc a primit și un mandat european de arestare, fiind căutat în toată Europa.

Parteneri