• Home
 • Articole sponsorizate
 • Prețurile explodează din ce în ce mai mult! Care sunt alternativele inteligente de a face economii acasă?

Prețurile explodează din ce în ce mai mult! Care sunt alternativele inteligente de a face economii acasă?

Poza cover min scaled 1

Nu este nicio noutate că prețurile au crescut extrem de mult și din ce în ce mai mulți români trebuie să se gândească la un plan de a face mai mulți bani sau de a economisi bani. Asta însemnând că cel mai probabil trebuie să schimbi anumite obiceiuri legate de folosirea gazului, a apei sau chiar a autovehiculului personal. Dacă nu ai timp să-ți asumi un al doilea job cu jumate de normă, urmărește acest articol ca să afli câteva sfaturi optime pentru a economisi mult mai ușor în casa ta. 

Cum poți economisi bani mai ușor?

 • Trăiește mai sustenabil

Tot mai multe persoane se hotărăsc să apeleze la „casa verde”, adică să-și transforme locuința într-un loc mai sustenabil. Acest lucru înseamnă o mai mare grijă pentru mediul înconjurător, pentru că locuința este creată din materiale ecologice și nu prea are cheltuieli lunare de întreținere. Pe lângă acest lucru, vei avea curent electric și apă tot anul, fără să ai nevoie de gaz, datorită unor sisteme minune numite panouri fotovoltaice.

Panourile fotovoltaice produc energie eco friendly mai mult decât alte alternative de consum al energiei electrice, iar prețul lor este fix, asta însemnând că nu vei avea parte de scumpiri periodice. În plus, panourile fotovoltaice funcționează pe baterii speciale pe care trebuie să le schimbi destul de rar, dat fiind faptul că unele baterii au o durabilitate până la 12 ani. Acumulatoarele de calitate, cum ar fi bateriile pentru panourile fotovoltaice de la Sorgeti, au o durabilitată de viață deosebit de mare și sunt extrem de rezistente la șocuri mecanice și vibrații. Un panou fotovoltaic este primul pas mare către o economie sustenabilă.

 • Învață să fii propriul mecanic auto acasă

Trebuie să știi că există anumite aspecte legate de repararea sau schimbarea mașinii pe care este bine ca orice șofer să le știe. Nici n-ai idee câți bani poți economisi dacă înveți să-ți rezolvi tu problemele la mașină, cele care sunt minore evident, și să execuți tehnicalitățile de rutină de care autovehiculul are nevoie. Care sunt acestea?

 • Schimbarea ștergătoarelor;
 • Schimbarea uleiului;
 • Înlocuirea filtrului de aer;
 • Rezolvarea unei pene de cauciuc;
 • Schimbarea plăcuțelor de frână;
 • Schimbarea bateriei.

Mulți șoferi sunt reticenți la schimbarea bateriei la mașină, pentru că ei consideră că este un aspect extrem de sensibil când vine vorba de autovehiculul personal. Află că lucrurile nu stau chiar așa, schimbarea bateriei auto poate să fie executată cu succes la domiciliu dacă știi toate informațiile necesare și dacă ai uneltele potrivite. 

 • Nu mai face risipă de apă

Poate că este o investiție uriașă, dar vei economisi enorm de mulți bani pe termen lung. Investește într-o mașină de spălat economică și într-o mașină de spălat vase. Alege o mașină de spălat rufe care se încarcă frontal și nu vertical, pentru că cele cu încărcare verticală consumă peste 100 de litri de apă decât una cu încărcare frontală. 

Mașina de spălat vase a devenit deja o necesitate în fiecare casă. Dacă speli vasele cu mâna, și în timpul acesta apa curge constant, vei risipi enorm de multă apă. O mașină de spălat vase este mult mai economică, pentru că ea consumă cu 33% mai puțină apă decât ai folosi pentru spălarea manuală la aceeași cantitate de vase. 

Din păcate, scumpirile sunt o situație care nu sunt vina noastră, dar nici nu putem ieși din ea, așadar fiecare persoană trebuie să economisească pentru el și să facă niște decizii în legătură cu obiceiurile pe care le-a avut până acum. Dacă citești mai mult despre cum poți să economisești inteligent, atunci sigur vei rămâne cu mai mulți bani până la sfârșitul lunii. 

Sursa foto: Freepik.com

Parteneri