• Home
  • Prima
  • Previziunile OMS sunt cumplite: Al doilea val lovește Europa și poate urma un val dublu în lume, cu numeroși morți

Previziunile OMS sunt cumplite: Al doilea val lovește Europa și poate urma un val dublu în lume, cu numeroși morți

rusia si corona 1 1

Previziune înfiorătoare, de la OMS! Când va lovi al doilea val de COVID-19, de fapt, în Europa! „Atenție! Nu e timp de sărbătorire!”
O previziune înfiorătoare a fost făcută de un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care susține că Europa va fi lovită curând de un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Potrivit doctorului Hans Kluge, director la OMS pentru Europa,  următoarea perioadă ar trebui să fie folosită de toate statele pentru a se pregăti, nu pentru a sărbători relaxarea măsurilor de prevenție.

Dotorul Kluge a atras atenția că faptul că numărul de cazuri de COVID-19 a început să scadă în țări ca Italia, Franța și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord nu înseamnă că pandemia de coronavirus a luat sfârșit.

Potrivit The Telegraph, directorul OMS pentru Europa a atras atenția că, în prezent, epicentrul pandemiei de coronavirus se află în est – numărul cazurilor de COVID-19 fiind în creștere în Rusia, Ucraina, Belarus și Kazahstan.

„Singapore și Japonia au înțeles devreme că următoarea perioadă nu este pentru sărbătorire, ci pentru pregătire. Asta fac acum țările scandinave – nu exclud posibilitatea apariției unui al doilea val al pandemiei de coronavirus, ci se pregătesc să reacționeze prompt la acesta”, a spus doctorul Kluge.

Doctorul a mai avertizat că este posibil ca cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea coincide cu epidemii de alte boli infecțioase.

„Sunt foarte îngrijorat cu privire la un posibil val dublu – în toamnă și iarnă, am putea avea un al doilea val de COVID-19 și epidemii de gripă sau rujeolă”, a spus el.

Mai mulți experți în domeniul sănătății au avertizat, de altfel, că cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea provoca mai multe decese decât primul. Aceștia și-au susținut afirmația cu exemplul pandemiei de gripă spaniolă.

Mai mult pe a1.ro

Parteneri